Affärsnätverk med extern föreläsare

29 november – Den mänskliga hjärnan, en upptäcksfärd

Nätverksmöte på Grappa Hub den 29 november var höstens näst sista.

Många gäster som ger så härlig energi, även denna gång. En blandning av företagare skapar olika stämning i rummet vid varje möte. Denna gång kändes det vildare än vanligt 🙂

Feedback och tips spreds mellan delar av samlingen, vilket är det normala fallet.

Alla presenterade sig och de flesta höll tiden, eller lånade några sekunder från en snabbare kollega.

I går var det medlem Staffan Nilsson från kommunikationsbyrån Punkt & kompani som fick 5 minuter att fördjupa sig i en presentation om sitt företag och på vilket sätt han skiljer sig från andra.
Några ord som fastnade hos mig var ”anslag” ”känsla” och ”innehåll” viktiga beståndsdelar i sin kommunikation till kunder och intressenter.

Föreläsningen

Efter det sedvanliga affärsmötet fick vi denna gång lyssna på Gunilla Ladberg som skrivit många böcker och jobbar med föreläsningar och pedagogik för att öka förståelsen över hur vi fungerar, och varför.

Ämnet var ”Den mänskliga hjärnan, en upptäcksfärd”.
Att hjärnan till största del är en klump längst upp som jobbar omedvetet och ibland ställer till det för oss.
Gunilla gick in på de”speglingar” som vi (och andra däggdjur) gör helt omedvetet och vad de lär oss. Vi fick också en kort djupdykning i vad den sociala flocken handlar om, och vad som kan hända om vi utesluts….

Dessa ord är mina och min uppfattning av föreläsningen som var spännande. Och Gunilla framförde den med exempel som vi känner igen och lätt kan identifiera oss med. Dessutom på ett enkelt och begripligt språk.

Vill du läsa mer om Gunilla så finns hennes hemsidan här